Suriname Toerisme Autoriteit gaat toerisme reguleren en bevorderen

De Suriname Toerisme Autoriteit (STA) is eindelijk een feit en Stuart Orassie mag zich de eerste voorzitter noemen van de Raad van Toezicht (RvT), die aan het begin van de maand november werd geïnstalleerd voor een periode van drie jaar. In diezelfde periode was er een kennismakingsbijeenkomst met de toerismesector.

De STA zal het toerisme in ons land reguleren en verder bevorderen. Er kan nu structureel worden gewerkt aan het promoten van Suriname als bestemming. De STA is een voortvloeisel uit de Toerismewet, die eerder dit jaar is aangenomen. In het promoten van Suriname als bestemming, kan Surinam Airways een bijzondere rol vervullen. De luchtvaartmaatschappij is dan ook zeer erkentelijk te mogen participeren in dit voor de ontwikkeling van het toerisme, belangrijke orgaan.

De Raad van Toezicht bestaat uit: Stuart Orassie (voorzitter), Sylvia Ang (voorzitter van de Suriname Hospitality & Tourism Association), Mavrick Boejoekoe (directeur Regionale Ontwikkeling en Sport), Sirano Zalman (vanuit de touroperators), Angela Landbrug (Surinaamse Luchtvaart Maatschappij), Rosita Sobhie (AdeKUS) en Rabindernath Boeddha (directeur Toerisme).

More
articles