Regering stopt reddingsactie, aantal personen nog vermist

Bronnen in het Matawairampgebied meldden tegenover de krant dat de reddingsactie welke op touw was gezet door de regering op de plek waar gisteren een aantal porknokkers bedolven raakten onder een berg zand, is beëindigd. Echter hebben de overige porknokkers nog de indruk dat er nog meer ontzielde lichamen onder het puin moeten liggen, gezien het aantal personen waarmede zij in het gebied werkten nog vermist wordt.

Het exact aantal kunnen de porknokkers niet aangeven, gezien er geen registratie wordt bijgehouden, maar kwamen ze elkaar wel dagelijks tegen in het gebied. Volgens de porknokkers zou er geen sprake zijn van een tunnel die zou zijn ingestort, zoals door derden wordt beweerd. Het zou gaan om een bergwand die zou zijn afgekalfd. Dit nadat de onderkant van de bergwand eerder zou zijn afgegraven en er boven een deel is gebleven dat werd gezien als “balkon”. Het “balkon” zou op een gegeven moment volgens de porknokkers zijn ingestort met het noodlottig gevolg voor degenen die zich daaronder bevonden.

Volgens de porknokkers gaat het om een trieste zaak, gezien bij de reddingsactie ernstige beschadigingen zijn toegebracht aan de lichamen van de overledenen. Dit omdat bij de reddingsactie een graafmachine zou zijn ingezet. In totaal zijn er 14 lichamen geborgen.

Volgens de porknokkers werden zij eerder uit het gebied verdreven, nadat er een goudader zou zijn ontdekt. Volgens hen zou het gaan om mannen ingezet door Brunswijk. Echter ontkende Brunswijk dat ten stelligste.

More
articles