Ramadhin: ‘Looncorrectie en aanpassing toelagen dichter bij voor gezondheidszorg’

Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid, heeft de afgelopen week voor aanvang van de wekelijkse vergadering van Raad van Ministers gezegd, dat de problemen waarmee de gezondheidszorg zit, worden aangepakt. Volgens hem is het ministerie bijvoorbeeld al in een vergevorderd stadium voor wat betreft looncorrecties en de aanpassing van toelagen. De ziekenhuisbonden waren ook deel van de protesten die de afgelopen dagen gevoerd zijn door de gezamenlijke vakbeweging.

De acties zijn inmiddels opgeschort. Minister Ramadhin merkt op dat er een integrale benadering nodig is om de zaken betreffende het ziekenhuispersoneel aan te pakken.De bewindsman zegt te merken, dat er een toename is van problemen binnen de zorg. Zo is het wegtrekken van verpleegkundig personeel één van de grootste uitdagingen, waarmee de zorg te kampen heeft. Ook de kwestie van gedemotiveerd personeel heeft volgens Ramadhin de aandacht van de regering. Daarnaast zegt hij dat de oorzaak van de vakbondsacties niets te maken heeft met het proces van onderhandelingen tussen de bonden en het ministerie. Volgens de minister waren de acties het gevolg van ontevredenheid.

Het zorgpersoneel liet tijdens de acties van de afgelopen dagen weten, geen geduld meer te kunnen opbrengen met betrekking tot de looncorrecties. Volgens hen sterft het paard terwijl het gras groeit en komen zij met hun salaris niet eens meer door de helft van de daaropvolgende maand. Zij eisten van de regering een directe bemiddeling in deze kwestie.

More
articles