Ori: ‘Geen maatregelen tegen leerkrachten die actie voerden’

De minister van Onderwijs, Henry Ori, heeft tijdens een recent gehouden regeringspersconferentie gezegd, dat er geen maatregelen getroffen zullen worden tegen de leerkrachten die hebben deelgenomen aan de acties van de afgelopen week. Deze zijn intussen opgeschort en besloten is het onderwijsproces normaal te hervatten. Echter betreurt de minister het dat het onderwijs een week lang lam werd gelegd. Daarvoor deden de scholen ook hun deuren eerder dicht vanwege de hitte. De bewindsman had graag meer dialoog gezien, wat volgens hem niet is gebeurd.

Hoewel hij de situatie van de onderwijsgevenden begrijpt, was er volgens hem geen arbeidsconflict. Door te onderhandelen, kon er volgen hem wel resultaat geboekt worden.

De minister zegt dat gezien de huidige economische situatie, hij begrijpt dat de acties ondersteund worden, maar hij kan niet ondersteunen dat het onderwijssysteem onder druk komt te staan. Volgens de bewindsman heeft hij zijn bedenkingen over de acties, die volgens hem gebruikt worden om zaken in een andere richting te stuwen. ‘’Het lijkt volgens hem een soort gewoonte te worden dat men een aantal zaken aangrijpt om stakingen aan te kondigen of sitdownacties te houden’’, aldus de minister. “Het heeft meer het karakter van een wilde actie”, aldus Ori.

De minister zegt dat ook het probleem met betrekking tot drinkwater intussen is opgelost. Het ministerie zal zorgen voor drinkwater voor de leerkrachten in het binnenland. Gelukkig heeft het de afgelopen dagen ook geregend op diverse plekken, waardoor er voorlopig geen waterschaarste is. Daar waar de situatie nog van dien aard is dat er geen boottransport mogelijk is om de scholen te bezoeken, is het ministerie bezig na te gaan welke oplossingsmogelijkheden er zijn.

More
articles