Recordbrekende 17 boringen voor de kust van Guyana

Stena Drilling heeft een baanbrekende prestatie geleverd met zijn DrillMax-installatie, waarbij een ongekende 17 back-to-back gaten zijn voltooid in de diepe wateren voor de kust van Guyana. Deze opmerkelijke prestatie markeert het grootste aantal back-to-back topgaten ooit geboord door een Stena Drilling-schip. “Dit is een geweldige prestatie voor het team en we zouden dit niet kunnen doen zonder de bemanning van alle afdelingen, inclusief onze derde partijen. Felicitaties aan iedereen aan boord, dit is een bewijs van het ethos van veilige bedrijfsvoering van Stena Drilling”, aldus het bedrijf.

In de olie- en gasindustrie verwijzen ‘topgaten’ naar het initiële en ondiepere gedeelte van een boorgat, dat het fundamentele startpunt vormt voor boorwerkzaamheden.

De DrillMAX, aldus Stena, is een bewijs van de allernieuwste technologie, omdat het een 6e generatie Harsh Environment dual-activity dynamisch gepositioneerd (DP3) boorschip is. Het beschikt over de mogelijkheid om te boren in waterdieptes tot 3.000 meter en is speciaal ontworpen voor zeer efficiënte werkzaamheden en uitzonderlijke boorprestaties. Het schip maakt deel uit van een boorvloot die momenteel exploratie-, beoordelings- en ontwikkelingsbooractiviteiten uitvoert voor ExxonMobil Guyana.

More
articles