President Santokhi aangekomen in Saoedi Arabië

Een historisch moment vond plaats, want voor het eerst zijn veertien regeringsleiders van het Caribisch gebied samengekomen in Saoedi-Arabië. De aanleiding is de CARICOM-Saoedi-Arabië Summit, gepland op 16 en 17 november in Riyad. Deze unieke bijeenkomst markeert het punt waarop leiders uit het Caribisch gebied en Saoedi-Arabië uitgebreid zullen overleggen over samenwerkingsaspecten.

Op woensdag 15 november arriveerde president Chandrikapersad Santokhi in Riyad, vergezeld door een delegatie. De CARICOM-Saoedi-Arabië Summit belooft een diepgaande verkenning van samenwerkingsmogelijkheden op verschillende gebieden. Deze samenkomst, gefinancierd door het land in het Midden-Oosten, is een cruciale mijlpaal waar leiders voor het eerst uitgebreid in Saoedi-Arabië zullen discussiëren over strategische samenwerkingsaspecten.

De CARICOM-Saoedi-Arabië Summit belooft niet alleen historisch te zijn maar ook vruchtbare resultaten voort te brengen in de samenwerking tussen de Caribische regio en Saoedi-Arabië. De deelnemende landen zullen zich inzetten voor een verdieping van de bilaterale betrekkingen en gezamenlijke groei op diverse fronten.

More
articles