Weer gebrek aan paspoorten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) kampt wederom met een tekort aan materiaal voor het aanmaken van nieuwe paspoorten. Dit bevestigde de directeur van Binnenlandse Zaken, Nasier Eskak, tegenover Key News. Volgens Eskak was er enkele maanden geleden reeds een achterstand bij het vervaardigen van nieuwe paspoorten. Deze zou volgens hem al zijn ingelopen. Echter blijkt nu dat er wederom geen materiaal is. De directeur zegt dat er overleg is met de Canadian Bank Note, die eerder materiaal heeft geleverd aan Suriname voor paspoorten. “We krijgen binnenkort wel een partij toegezonden”, aldus de directeur.

Voor een snellere paspoortaanvraag, komen de volgende categorieën in aanmerking:

  1. Afreizen vanwege gezondheidsredenen met overlegging van een origineel stuk van de arts.
  2. Afreizen vanwege overlijden van een familielid tot en met de derde graad, met overlegging van een overlijdensakte en documenten die de familieband weergeven.
  3. Afreizen voor de dienst met overlegging van een officieel schrijven van het ministerie of bedrijf (ook het KKF-bewijs overleggen).
  4. Afreizen voor studiedoeleinden met overlegging van de nodige documenten.
  5. Afreizen voor sportactiviteiten met overlegging van een officieel schrijven van de sportvereniging.

Het CBB meldt belanghebbenden om bij de aanvraag van een paspoort, rekening te houden met een wachttijd van drie maanden. Vermeld kan worden dat het paspoort zes maanden voor de vervaldatum mag worden aangevraagd.

More
articles