President geeft opdracht tot onmiddellijke intrekking uitgifte Stalweide

President Chandrikapersad Santokhi heeft de minister van Grondbeleid en Bosbeheer, Dinotha Vorswijk, de opdracht gegeven onmiddellijk over te gaan tot het intrekken van de beschikking uitgegeven voor Stalweide in Nickerie. Dit nadat er in de afgelopen week ophef was ontstaan, nadat bleek dat de Stichting Radjie Rijst Industrie, 198 hectare van de Stalweide, die bekend staat als blok 3, toegewezen had gekregen. In een document waarop Suriname Herald de hand heeft weten te leggen, blijkt dat het om een omissie gaat. dit Zo zou de minister per schrijven en telefonisch aan het staatshoofd hebben meegedeeld. Deze fout zou volgens Santokhi terstond gecorrigeerd moeten worden, zodat het perceelland wederom in de boezem van de staat terugkeert.

Minister Vorswijk wordt door het staatshoofd gesommeerd om per onmiddellijk via haar werkarmen een afschrift van een vervallen verklaringsbeschikking te doen toekomen aan de stichting en het MI-GLIS. Hij wenst verder de volgende week ook andere onderliggende stukken onder ogen te zien, om onder meer een volledig beeld te krijgen van de wijze waarop de uitgifte van de grondhuur-beschikking aan de stichting, heeft plaatsgevonden.

De president verwacht ook maatregelen van Vorswijk tegen ambtenaren op haar ministerie die in deze zaak, mogelijk in   strijd met hun bevoegdheden, hebben gehandeld. Ten aanzien van dit onderzoek en de maatregelen, verwacht de president een juridisch onderbouwd rapport.

More
articles