Tijdens blussingswerkzaamheden verkoolde lijken moeder en zoon aangetroffen

Afgelopen maandag rukte de brandweer van post Geyersvlijt omstreeks 19.27 uur richting een brandmelding aan de Narainstraat een zijstraat van de Tweekinderenweg. Bij aankomst op het adres woedde er een felle brand die het gebouw deed instorten. Tijdens de blussingswerkzaamheden stuitte het brandweerpersoneel op twee verkoolde lijken. De brandweer schakelde de forensische opsporingsdienst van het KPS in, en ter plaatse werd het verdere onderzoek overgenomen. De Spoedeisende hulp (SEH) werd gevraagd assistentie te verlenen om de ontzielde lichamen te vervoeren naar het mortuarium van het Academisch Ziekenhuis. Bij de identificatie van de lijken werd duidelijk dat het gaat om een 76-jarige vrouw R.R. en haar 55-jarige zoon S.P.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. De woning was niet verzekerd en ook niet op het elektriciteitsnet aangesloten. Volgens buren, tapte de bewoners van het afgebrande gebouw elektriciteit af vanuit de achterste woning op het erf.

De zoon was de dag tevoren jarig.

Buurtbewoners verklaarden dat hij verslaafd was aan drugs en alcohol was en sliep vaak langdurig in de woning. Zijn moeder zou slecht ter been en vergeetachtig zijn geweest en liet de bejaarde vrouw vaak het gasfornuis aan staan.

More
articles