Ramdin: ‘Aanslag op LIM FM moet serieus aangepakt worden’

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, zei woensdag jl. voor de aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers, dat de aanslag op LIM FM een triest geval is en dat de zaak serieus aangepakt moet worden. Op dinsdagavond werden er schoten gelost op de woon- en werklocatie van presentator Clifton Limburg, meer bekend als Limbo.

Volgens Ramdin moeten zulke gevallen zich niet voordoen in ons geliefd land Suriname. Hij benadrukte, dat dit incident wel een negatieve indruk zal hebben op het beeld van Suriname, als het gaat om het garanderen van de persvrijheid. Verder zei hij dat hij niet zeker is of de aanval gericht was op de journalist of op het mediahuis. Het onderzoek in deze zaak is nog gaande. ‘’Zolang het niet is afgerond, kan er geen statement gemaakt worden’’, aldus Ramdin

De Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) heeft haar misnoegen geuit over het incident, daarnaast betreuren politieke organisaties het incident. De SVJ haalde de kwestie Jason Pinas en vicepresident Ronnie Brunswijk aan, alsook de opzettelijke brandstichting in de auto van René Gomperts tijdens de incidenten op 17 februari dit jaar. “Beide gevallen hebben een deuk veroorzaakt in de persvrijheid in ons land en met het huidige incident zal er vast anders gekeken worden naar Suriname”, aldus Ramdin.

More
articles