Betterson bedankt als directeur SBB

De directeur van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), Stanley Betterson, heeft in gesprek met een lokaal medium gezegd, dat hij zijn ontslag heeft ingediend. Volgens hem heeft zijn ontslag niets te maken met politiek. Ook geruchten dat hij door de ABOP onder druk werd gezet voor het tekenen van stukken, verwijst Betterson naar het rijk der fabelen. Volgens de directeur heeft zijn ontslag te maken met persoonlijke zaken. Ook zegt hij even genoeg te hebben van de politiek, en deze kans aangrijpt om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Volgens Betterson heeft deze stap te maken met het begin van zijn advocatenopleiding. “Ik ga de twee zaken niet kunnen combineren. Ik zit ook in een RvC, plus doceer ik op de universiteit, en ik heb een gezin. Ik denk dat het daarom beter is voor het bedrijf, dat men iemand anders daar plaatst”, aldus Betterson. Hij stelt dat er geen enkel probleem is met de leiding van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB). Wel heeft hij als SBB-directeur altijd de deur gesloten gehouden voor personen, die zaken gedaan willen hebben die tegen wet en recht zijn.

Betterson hoopt voor de verkiezingen van 2025 de meeste vakken gehaald te hebben, waardoor hij de ruimte heeft zich alsnog te richten op de politiek. Wie nu de scepter zal zwaaien bij de SBB is nog niet bekend.

More
articles