Exxon verwacht eerste kwartaal van 2024 zesde olieproject van FID Guyana te realiseren

Exxon Mobil Corp. (XOM.N) verwacht in het eerste kwartaal van 2024 een definitieve investeringsbeslissing te nemen over zijn zesde olieproject in Guyana, zei de country chief van het bedrijf, Alistair Routledge, dinsdag.

In augustus stelden Exxon en partners een plan voor om 12,93 miljard dollar te besteden aan de ontwikkeling van het Whiptail offshore-olieproject. Het drijvende productieplatform zal naar verwachting eind 2027 in gebruik worden genomen en de olieproductie van het door Exxon geleide consortium in Guyana op ruim 1,2 miljoen vaten per dag (bpd) brengen.

Routledge zei dat het veldontwikkelingsplan op 13 oktober aan de regering van Guyana werd voorgelegd, in afwachting van goedkeuring.

“Het hele vergunningsproces is nu actief betrokken”, vertelde Routledge tijdens een persconferentie aan lokale verslaggevers. “Het is echt opmerkelijk om te bedenken dat Guyana binnen acht jaar na de eerste productie meer dan 1,2 miljoen vaten olie per dag zou kunnen produceren.”

Exxon staat op het punt om tegen het einde van het jaar te beginnen met de productie van zijn derde schip, op het Payara-project, zei de directeur. Verwacht wordt dat het platform de huidige productie begin 2024 zal opvoeren tot ongeveer 600.000 vaten per dag.

More
articles