Ingenieur Dharm Mungra vraagt om stopzetting bouw DNA-vergaderzaal

Ingenieur Dharm Mungra ex directeur van ministerie Openbare Werken (OW) zei gisteren in het televisieprogramma MAGAZINE 4, dat er veel mis is gegaan met de procedure rond de aanbesteding, en toewijzing voor de bouw van een nieuwe vergaderzaal voor De Nationale Assambléé.

Volgens Mungra moet de zaak goed onderzocht worden, omdat er een ontwerp wordt gemaakt dat  indruist tegen alle richtlijnen en voorwaarden, waar aan zo een belangrijk gebouw moet voldoen. Hij zegt dat hij toentertijd ook betrokken was bij het project. Mungra zegt dat hij toen opdracht had om de prijsreglement op te stellen. Aanvullend hierop zei hij dat de reglementen er zijn,“opeens  horen we dat uit de lucht is komen vallen, dat iemand ergens een gebouw heeft gemaakt,” aldus Mungra.

Mungra  zei  dat ons land door het ontwerp van dit gebouw, de status op de werelderfgoedlijst kwijt kan raken, en ook de financiële steun waarmee onderhoud en restauratie van monumentale gebouwen gedaan wordt. Toevoegend hier op zei hij dat het ontwerp in lijn zou moeten zijn met de bepalingen van de World Heritage Convention, met name de Outstanding Universal Value (OUV) .

De Onderraad Aanbestedingen en Gunning (ORAG). Is een orgaan binnen de Raad van Ministers om de adviezen te toetsen, die zijn uitgebracht door verschillende vak-ministeries ten aanzien van het te bespreken onderwerp. Volgens Mungra is de  Onderraad Aanbestedingen en Gunning (ORAG), technish niet in staat om het werk te doen.

Tenslotte zei Mungra dat wanneer een aanbesteding wordt gehouden, er een gunningscommissie is op het ministerie van Openbare Werken waar er wordt gekeken naar alle technische en juridische aspecten  en die brengen  het advies aan de minister uit.”Nergens hoor je wat het gunningsadvies is geweest,” aldus Mungra.

More
articles