Nieuw kustbasisproject in Guyana niet beïnvloed door vertrek Mohamed

Het Vreed-en-Hoop Shore Base (VEHSI)-project dat wordt uitgevoerd door NRG Holdings Inc., blijft op schema voor de voltooiing van de eerste fase, ondanks het vertrek van Hadi’s World Incorporated. Hadi’s is eigendom van de Guyanese zakenlieden Nazar Mohamed en zijn zoon Azruddin. Het duo verkocht hun aandelen aan de bestaande NRG-partners Andron Alphonso en Nicholas Deygoo-Boyer.  “Het project ligt nog steeds op schema”, bevestigde Boyer.

De Belg Jan De Nul blijft nog steeds de internationale partner in het VEHSI-project. Het consortium had een onderscheiding ontvangen van ExxonMobil, waarmee de zich ontwikkelende shorebase-faciliteit veilig werd gesteld voor gebruik ter ondersteuning van het Yellowtail-project.

De desinvestering komt nadat in een Reuters-artikel uit juli, het witwassen van geld, drugshandel en goudsmokkel, gelinkt werd aan de Mohameds. Nazar Mohamed heeft sindsdien ontkend dat de beschuldigingen de reden waren dat ze zich terugtrokken.

In het artikel dat nogal wat opschudding veroorzaakte, wordt beweerd dat het duo strafrechtelijk werd onderzocht door de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA), het Federal Bureau of Investigation (FBI) en het Department of Homeland Security, met mogelijke sancties op de loer. Reuters beweerde ook dat Exxon het advies van ambtenaren had genegeerd om zaken van de Mohameds te weigeren.

Nazar Mohamed verklaarde tegenover Reuters dat de beschuldigingen tegen hen “vals en lasterlijk” waren. Exxon heeft aangegeven, dat het voldoet aan alle toepasselijke wetten waar het actief is.

More
articles