Investeringen in infrastructuur moet Guyanese economie impuls geven

Het buurland Guyana pleegt momenteel enorme investeringen in het herstellen van zijn infrastructuur. Zo is het druk bezig met de voorbereidingen van de bouw van de brug over de Corantijnrivier, de bouwwerkzaamheden van de Linden-Mabura Road en nog vele andere infrastructuurprojecten. De Guyanese minister van Openbare Werken, Juan Edghill, verklaart tegenover Guyana Chronicle, dat de Linden-Mabura Road de economie van Guyana een impuls zal geven door middel van connectiviteit.

Met de bedoeling om de logistiek in Guyana fundamenteel te veranderen, boekt de regering van Guyana snelle vooruitgang bij de transformatie van de Linden-Mabura Road. Edghill zei dat de weg van Linden naar Mabura geen op zichzelf staand project is, maar eerder een cruciaal onderdeel van het strategische PPP/C-plan om Guyanezen en buurlanden met elkaar te verbinden.

Volgens de Guyanese minister maken de wegen deel uit van het strategisch plan om connectiviteit te garanderen, door het kustgebied te verbinden met het achterland en, meer specifiek, de connectiviteit tussen Guyana en Brazilië, wat nieuwe gebieden van handel en economische activiteit in Noord-Brazilië zal openen. Edghill: ‘’De weg zal ook een verbinding zijn met de diepwaterhaven, waar we via deze route goederen in en uit Noord-Brazilië kunnen vervoeren.

Deze weg is geen op zichzelf staand project; maar gaat gepaard met de bouw van 45 andere bruggen langs de route, 13 van de bruggen zullen van Mabura Hill naar Kurupukari lopen en 32 van Kurupukari naar Lethem.‘’ Edghill merkte op dat de weg zal worden verbonden met de snelweg, waardoor de projecten die plaatsvinden met de Linden/Soesdyke-snelweg en de East Bank Corridor worden verbeterd.

Er zal ook een verbinding zijn met de vierbaansweg naar Moleson Creek, verbeteringen langs de oostkust van Demerara en de bouw van een brug over de Corantijnrivier. Afgezien van de banden binnen het land, legde minister Edghill ook uit dat in de zeer nabije toekomst, ‘’u ons uiteindelijk door Brazilië, Frans-Guyana, Suriname zult zien trekken. Er ontstaat een hele corridor van connectiviteit en deze weg speelt een belangrijke schakel in het verwezenlijken daarvan. En het zal ook een grote rol spelen in de toeristische sector; mensen zullen het leuk vinden om met hun gezin te rijden en plaatsen te bezoeken waar ze voorheen geen toegang toe hadden.‘’

Focus

Niet iedereen is enthousiast over de vele projecten. Minister Edghill drong erop aan, gefocust te blijven en zich niet te laten beïnvloeden door de negativiteit van de oppositie. ‘’We praten niet alleen; wij zijn aan het leveren. De PPP/C maakt publiekelijk haar bedoelingen bekend, en dan gaan we ter plaatse en leveren we die projecten in realtime op voor de ogen van het volk.‘’ Minister Edghill benadrukte dat alle projecten die uitgevoerd zijn onder zijn bewind, alle Guyanezen ten goede zijn gekomen, ongeacht ras of religie.

‘’Elk project dat de PPP/C heeft ondernomen, is de bevolking van Guyana enorm ten goede gekomen; de mensen zijn enthousiast over wat er gebeurt, en we moeten ervoor zorgen dat we zuinigheid, efficiëntie en effectiviteit krijgen. De oppositie faalde, omdat ze dat niet aan het volk kon overbrengen. Je zult ze altijd kritiek zien leveren, want dat is hun enige modus operandi. Daar hebben we echter geen last van, omdat we zullen blijven waarmaken wat we beloven, en dat is het moderniseren en transformeren van Guyana onder leiding van president Ali, en het ministerie van Openbare Werken heeft daarin het voortouw genomen‘’, aldus Edghill.

Hij kondigde aan dat hij blij was te kunnen melden dat hun initiatieven verder gaan dan wat in hun manifest was beloofd, wat volgens hem schade toebrengt aan de oppositie. De volledige 121,2 km lange Linden-Mabura Road zal naar verwachting in 2025 klaar zijn. De binderbaan (onderste deel van de verharding) is geplaatst op het stuk weg dat ongeveer (7+500 km) begint, net voor Rockstone Junction, Boven-Demerara-Berbice, en gaat tot 3 km.

Het asfaltbindmiddel is zowel waterdicht als een thermoplastische lijm. Vervolgens wordt vóór de rijstroken en standaard wegmarkeringen de slijtlaag aangebracht. In mei vorig jaar tekende de regering een historisch contract ter waarde van 190 miljoen USD met het Braziliaanse bedrijf Construtora Queiroz Galvao SA om met de bouw te beginnen.

(Bron: Guyanachronicle)

More
articles