Schoolvervoer niet gegarandeerd als gevolg van betalingsachterstand

De voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), Antonius Pokie, heeft in gesprek met Keynews gezegd, dat de bussen en boten die schoolkinderen vervoeren, niet zullen uitrijden, omdat zij de betaling over de maand augustus, niet hebben ontvangen. De voorzitter benadrukte dat het niet om een stakingsactie gaat, maar dat de mensen geen middelen hebben om de voer- en vaartuigen van brandstof te voorzien. Pokie zei dat het besluit om niet te rijden, afgelopen vrijdag tijdens een algemene ledenvergadering, is genomen.

Volgens Pokie is het voor het eerst dat de mensen hun gelden niet op tijd hebben ontvangen voor aanvang van het nieuwe schooljaar. De schoolvervoerders worden alleen uitbetaald voor de dagen waarop er gereden wordt. Dus voor de maand augustus, moeten de vervoerders voor ongeveer twee weken geld ontvangen en voor de maand september helemaal niet. De voorzitter vindt het erg dat het ministerie niet in staat is geld voor twee weken uit te betalen aan de bushouders. Hij meende dat in september het ministerie alle schoolbussen en boten wilde inspecteren, dus de vervoerders hebben toen extra geld moeten uitgeven om de voertuigen in veilige staat te krijgen. Deze mensen hebben in september ook extra uitgaven gehad, omdat zij schoolspullen moesten kopen.

Een ander punt dat speelt, is volgens de voorzitter dat zij TWK-gelden moeten ontvangen over de maanden januari, februari, maart en april. Volgens Pokie is men in mei een tariefsaanpassing overeengekomen, maar moet de regering nog steeds de TWK betalen.

More
articles