Regering wederom in zee met aannemer afgekeurd Hoofdbureau KPS

Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken, heeft gisteren voor de aanvang van de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers, bevestigd dat de regering wederom zaken doet met dezelfde aannemer die het afgekeurde pand, bestemd als Hoofdbureau van Politie, aan de Verlengde Gemenelandsweg heeft gebouwd. Volgens de bewindsman zal de aannemer de nieuwe vergaderzaal van De Nationale Assemblee construeren. Nurmohamed stelt dat er niets mis is hiermee, omdat Suriname nog geen wet- en regelgeving en ook geen ‘blacklist-systeem’ heeft om aannemers te weren bij openbare aanbestedingen. Zolang zij voldoen aan de eisen, mogen zij meedoen, volgens de minister.

Volgens Nurmohamed zijn de bouwwerkzaamheden reeds gestart, maar zal op 9 oktober het officiële startsein worden gegeven.

Hij zegt dat hij niet de persoon is die met de aannemer in zee is gegaan, maar dat het de directeur van Openbare Werken, Doerga Misier, betreft.

Hij heeft volgens de minister gewerkt volgens zijn inzichten. Nurmohamed verduidelijkt dat bij elk project een directievoerder wordt aangewezen, die erop moet letten dat de werkzaamheden correct en volgens afspraak worden uitgevoerd. Wanneer blijkt dat de aannemer verkeerd te werk gaat, dan is het de taak van dezelfde directievoerder, gepaste maatregelen te treffen. “Een aannemer bouwt wat in het bestek staat en de directievoerder controleert of hij dat goed doet. Elke maand komt het voor, dat we soms een project moeten stopzetten, omdat men zich niet aan de regels houdt”, aldus de minister.

Openbare Werken heeft in opdracht van het parlement de aanbesteding uitgevoerd. De financiële middelen komen uit de begroting van het parlement.

 

More
articles