INGEZONDEN: REACTIE REGISTRATIE COMMISSIE OP REEDS VERSCHENEN COMMENTAAR

In de editie van Keerpunt van zaterdag 9 september jongstleden, verscheen het artikel: ‘Wetgeving medicijninvoer en controle reeds jaren achterhaald’.  Naar aanleiding van dit artikel, heeft de Registratie Commissie een reactie gestuurd met betrekking hoe zaken precies verlopen en dat de huidige Registratie Commissie een Code of Conduct heeft samengesteld. De nadere toelichting geeft een ruimer beeld van de zienswijze en werkwijze.

Conform artikel 3b sub a van de wet van 8 mei 1896 regelende de uitoefening der artsenijbereidkunst in Suriname zoals zij luidt na de daarin aangebrachte wijziging bij: de wet van 4 januari 1973 (G.B. 1973 no. 1) en het decreet van 16 juni 1981 (S.B. 1981 no. 78) bestaat de Registratie Commissie uit ten hoogste zeven ter zake deskundige leden die op voordracht van de Minister van Volksgezondheid door de President van de Republiek Suriname worden benoemd en ontslagen.

De Registratie Commissie is een onafhankelijke commissie die zelfstandig besluiten neemt, waarvan de huidige samenstelling is:

Mevr. S. Baal, MSc, Apotheker, voorzittend;

Mevr. Drs. S. Kort, Apotheker en Klinisch Chemicus, ondervoorzitter;

Dhr. R. Ramnath, LLB, secretaris namens het Ministerie van Volksgezondheid en de leden: Drs. R. Alladin, arts, Dr. F. Gopie, longarts, en Prof Dr. C. W. R. Zijlmans, kinderarts.

Om een transparante werkwijze te garanderen, heeft de huidige Registratie Commissie een Code of Conduct samengesteld. Deze gedragscode is een beschrijving van de normen en waarden die de Registratie Commissie zich oplegt voor zelfregulering. Hierdoor ontstaat er uniformiteit en jurisprudentie waardoor er geen ruimte is voor ontoelaatbare handelingen, die het publieksvertrouwen en de integriteit van de Registratie Commissie schaden.

Met het ministerie van Volksgezondheid en het Registratiebureau bestaat een constructieve werkrelatie op basis van wederzijds vertrouwen met respect voor de onafhankelijke status van de Registratie Commissie. Voor nadere informatie met betrekking tot de werkzaamheden van de Registratie Commissie, verwijzen wij u naar de website van de Registratie Commissie: https://gov.seministeries/ministerie-van-volksgezondheid/de-registratie-commissie”

More
articles