Ravaksur eist incorporatie SRD 2500 in loon

De afgelopen weken is er geen akkoord bereikt tussen de regering en Ravaksur inzake de onderhandelingen over de koopkrachtversterking van SRD 2500 die de ambtenaren nu nog krijgen. De vakbeweging eist dat het bedrag dat tot november uitbetaald zal worden geïncorporeerd wordt in het salaris. De Ravaksur bonden geven de regering tot en met donderdag de ruimte met een besluit te komen hierover.

De vakbeweging zoekt naar mogelijkheden om de situatie van de werkenden te verbeteren. Michael Miskin, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), heeft de regering gevraagd, de SRD 2500 in het salaris van de ambtenaren en landsdienaren te incorporeren. Indien de regering hiermee niet akkoord gaat, is voorgesteld om de koopkrachtversterking ook in 2024 te continueren. Volgens Miskin mogen de arbeiders netto niet achteruit gaan.

Echter is het bedrag van SRD 2500 bij lange na niet meer voldoende voor het levensonderhoud. Dit vanwege de stijgende prijsontwikkelingen.

De CLO-topman zegt dat de regering een aantal zaken moet toepassen om de positie van de werkers niet verder te doen verslechteren. Zo moet door de invoering van de Belasting op de Toegevoegde Waarde (btw) de loonbelasting worden afgeschaft. Anders betalen de loontrekkers volgens Ravaksur dubbel aan belastingen.

More
articles