Brunswijk laat zich niet de mond snoeren

(foto: Ivan Summerville)

Ronnie Brunswijk, voorzitter van de Abop, heeft afgelopen week tijdens een partijvergadering gezegd, dat hij zich de mond door niemand meer zal laten snoeren. Volgens Brunswijk zal hij ook geen rekening meer houden met de president en alles dat niet goed gaat zeggen, want terwijl aan hem gevraagd wordt om rekening te houden met zijn uitspraken op politieke podia en zijn kritiek over de coalitie in de media, gaan politieke topfiguren uit de VHP wel door met kritiek op hem en Abop. Brunswijk doelde hiermee op de VHP’ers Asis Gajadien en Mahinder Jogi, die de afgelopen weken flink kritiek hebben geleverd op het beleid van Abop en haar voorzitter.

Brunswijk benadrukte, dat hij als oprechte persoon van Marron-komaf, een zekere mate van respect heeft voor anderen. Alleen moeten mensen daar geen misbruik van maken. Hij is in ieder geval niet bang voor wat men zegt, zolang zij hem niet aanraken. “I kan taki san yu wani, maar i no man fasi mi. Touch a man disi, dan yo si wan sani!”, aldus Brunswijk. Volgens Brunswijk was het de president die hem in mei adviseerde zaken binnen de regering te bespreken alvorens naar de media te stappen. Echter benadrukte hij dat hij zich niet meer zal laten muilkorven.

Volgens Brunswijk zijn het twee mensen die de regering vormen, dus de ene partij kan niet doen alsof deze tien schone vingers heeft en de andere van alles wil verwijten. Hij zegt dat eenieder die een kuil graaft voor een ander, er zelf weleens in valt.

More
articles