Amoksi: Aantal politieambtenaren belast met beveiliging wordt teruggebracht

Kenneth Amoksi, minister van Justitie en Politi (JusPol), heeft in gesprek met een lokaal medium gezegd dat momenteel wordt gekeken naar de mogelijkheden het aantal politieambtenaren dat belast is met de beveiliging van hoge regeringsfunctionarissen, sterk terug te brengen. Hoewel aanvankelijk gemeld werd dat meer dan 300 politieambtenaren hierbij betrokken zijn, verduidelijkt de bewindsman, dat het om een groep van 250 politieambtenaren gaat.

Amoksi benadrukte dat het korps te kampen heeft met personeelstekorten, die dringend aangepakt moeten worden. In een eerdere verklaring zei de bewindsman dat hij tot het jaar 2025, jaarlijks 250 extra manschappen wil aantrekken om deze tekorten weg te werken. Hoe gemotiveerd de ambtenaren ook mogen zijn, zonder voldoende middelen, kunnen de diensten niet optimaal worden uitgevoerd. De leiding van het ministerie is reeds op de hoogte van het aantal politieambtenaren in dienst bij de ministers, de vicepresident en de president. Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft een schrijven aan de minister gericht met het verzoek, het aantal politieambtenaren te verminderen.

Volgens Amoksi wordt de discussie momenteel gevoerd binnen de regering en is men aan het nagaan wat de mogelijkheden zijn om het verzoek vanwege het KPS te honoreren.

More
articles