CEO TotalEnergies brengt mogelijk goed nieuws bij bezoek aan Suriname

De CEO van TotalEnergies, Patrick Pouyanne, zal volgende week Suriname bezoeken en brengt mogelijk goed nieuws over de ontwikkeling van olieprojecten in het Zuid-Amerikaanse land. Pouyenne zei dit gisteren op een conferentie. Het Franse TotalEnergies en partner US APA Corp zullen naar verwachting eind 2024 een definitieve investeringsbeslissing nemen voor Blok 58, het meest veelbelovende offshore oliegebied van Suriname, dat het project naar de ontwikkelingsfase zou kunnen brengen.

President Chandrikapersad Santokhi zei vorige week op de lokale televisie dat een topmanager op energiegebied volgende week Suriname zou bezoeken om ‘’grote aankondigingen’’ te doen. “De olie en het gas zijn er”, voegde hij eraan toe. Maar overheidsfunctionarissen hebben het bezoek later gebagatelliseerd en gezegd dat de zeer verwachte definitieve investeringsbeslissing, een cruciale fase in mega-energieprojecten om te bepalen of het project doorgaat, misschien niet zo snel zal komen.

“We hebben in Suriname een olieveld dat groot genoeg is om een ​​omvangrijke diepwaterontwikkeling op gang te brengen, maar ik zal alle details aan de Surinaamse president onthullen”, zei Pouyanne op de Barclays CEO-Energy Power Conference in New York.

Blok 58 wordt nauwlettend in de gaten gehouden, omdat het grenst aan het enorme gebied van Exxon Mobil in Guyana en het eerste commerciële offshore project van Suriname zou kunnen worden.

More
articles