Guyana streeft naar forse investeringen in de veiling van olieblokken

Guyana accepteert biedingen in zijn allereerste offshore licentieronde die betrekking heeft op veertien olieblokken, zowel in ondiepe als diepwatergebieden. Hoe geeft het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen vorm hieraan? Hieronder een overzicht van de minimale werk- en uitgavenverplichtingen:

Ondiepe waterblokken

– Duur: 5 jaar opgesplitst in 3 fasen.

– Fase 1 (2 jaar): Gericht op geologische en geofysische studies, samen met een seismische inzet van minimaal 2.000 vierkante kilometer aan 3D of het 2D-equivalent ervan. Bedrijven zijn gebonden aan een minimale uitgavenverplichting van 25 miljoen dollar.

– Fase 2 (2 jaar): Bieders zullen aanvullend seismisch onderzoek moeten uitvoeren en één exploratieput moeten boren, met een toezegging van 40 miljoen USD.

– Fase 3 (1 jaar): Eén exploratieput staat centraal, met een financiële verplichting van USD 30 miljoen.

Totale minimale uitgavenverplichting: 95 miljoen dollar.

Diepe waterblokken

– Duur: 10 jaar, verdeeld in 4 fases.

– Fase 1 (3 jaar): De minimale werkzaamheden omvatten 2.500 vierkante kilometer aan 3D-seismische en fundamentele geologische en geofysische studies. Financieel kijken bedrijven naar 30 miljoen dollar.

– Fase 2 (3 jaar): De richtlijn betreft aanvullend seismisch werk en het boren van een exploratieput, met een toezegging van een flinke 100 miljoen dollar.

– Fase 3 (2 jaar) en fase 4 (2 jaar): Elke fase vereist het boren van een exploratie-put en een financiële toezegging van 80 miljoen dollar.

Totale minimale uitgavenverplichting: 290 miljoen dollar.

Evaluatie van biedingen

Het ministerie hanteert een evenwichtige aanpak bij het beoordelen van biedingen:

– Werkinzet (weging van 50%): Om hun kansen te vergroten zullen bedrijven hun ambitie moeten laten zien, niet alleen wat betreft de uitgaven, maar ook wat betreft de omvang van het werk dat ze bereid zijn te ondernemen.

– Signature Bonus (50% weging): Een minimum van US$20 miljoen voor diepwaterblokken en US$10 miljoen voor ondiepwaterblokken.

De minimale voorafgaande uitgavenverplichting, inclusief de handtekeningbonus, bedraagt ​​dus 310 miljoen dollar voor diepwaterblokken en 105 miljoen dollar voor ondiepwaterblokken.

Extra kosten om te overwegen

Hoewel dit geen items zijn waarop kan worden geboden, moeten bedrijven zich bewust zijn van de verplichting voor landeigenaren om te betalen:

– Trainingskosten: jaarlijks 1 miljoen dollar gedurende de looptijd van de overeenkomst.

– Huurprijs: nog een jaarlijkse betaling van USD 1 miljoen.

De eerste offshore licentieronde van Guyana presenteert een gelaagde en gestructureerde aanpak, waarbij een gemeenschappelijke basis wordt gevonden tussen de ontwikkelingsambities en de wereldwijde vraag naar hoogwaardige koolstofarme vaten.

More
articles