Amerikaanse marine stuurt ‘s werelds grootste vliegdekschip ter waarde ruim USD 13 miljard naar Turkije

De USS Gerald R. Ford (CVN-78) zet zijn reis door Europa voort. Het grootste vliegdekschip ter wereld is aangekomen in Turkije. Het vliegdekschip heeft eerder deelgenomen aan gezamenlijke oefeningen met de Turkse landingsschepen Anadolu, Goksu, Gediz, Imbat, Meltem en Burakreis, evenals Turkse F-16 Fighting Falcon straaljagers van de luchtmacht. Het evenement vond plaats in de Middellandse Zee. Het schip is nu aangekomen in de QTerminals Haven in Antalya, Turkije. Er zijn 4.500 bemanningsleden aan boord.

Turkije was de vierde stop voor de USS Gerald R. Ford (CVN-78). Eerder bezocht ‘s werelds grootste vliegdekschip Noorwegen, Kroatië en Griekenland. Opgemerkt moet worden dat Amerikaanse vliegdekschepen sinds 1958 niet meer in een Scandinavisch land zijn geweest.

De Amerikaanse ambassade zei dat de Amerikaanse marine regelmatig oefeningen houdt met Turkije. USS Gerald R. Ford (CVN-78) arriveerde in het land een paar dagen nadat USS Mount Whitney en USS Normandy respectievelijk Istanbul en Aksaz bezochten.

USS Gerald R. Ford (CVN-78) is het nieuwste, grootste en modernste vliegdekschip in dienst van de Amerikaanse marine. Het is het eerste schip van de Ford-klasse. Helaas hebben frequente reparaties ervoor gezorgd dat de kosten van het vliegdekschip meer dan 13 miljard dollar bedragen.

Bron: DVIDS, Amerikaanse ambassade

More
articles