Mathoera merkt hoog vertrek bij Defensie

Defensieminister Krishna Mathoera, heeft tijdens een recent gehouden persconferentie verteld, dat het aantal uitdiensttredingen binnen de organisatie haar zorgen baart. Volgens de bewindsvrouwe zijn er in de afgelopen drie jaar 831 mensen opgestapt. Het gaat om mensen die met pensioen zijn gegaan, maar ook om personen die wegens plichtsverzuim zijn ontslagen of op eigen verzoek ontslag hebben aangevraagd, omdat ze een andere uitdaging zijn aangegaan. Dit jaar zijn al 159 personen uitgestroomd. De minister stelt dat de meeste mensen die uit de organisatie zijn gestapt, dat via ontslag hebben gedaan. Dit jaar moet er ook werving geschieden, voor een nieuwe lichting. Die zal in oktober, november en december geschieden. “De bedoeling is om 100 medewerkers in dienst te nemen”, aldus Mathoera. Bij de mensen die uit de dienst treden, zijn er volgens de minister zeer weinig officieren die op de lijst staan.

Het gaat meer om manschappen en onderofficieren. “Dus wij gaan daarom ook manschappen in dienst nemen.” De afgelopen tijd is er sinds het aantreden van Mathoera, zeer weinig personeel in dienst genomen.

Volgens haar zullen binnenkort de medailles voor trouwe dienst worden verstrekt. De minister zegt dat het gaat om een aantal van 2650 stuks, hetgeen neerkomt op een bedrag van 50 miljoen SRD. Volgens Mathoera is dit bedrag reeds vrijgemaakt en is er al een bestelling geplaatst.

More
articles