Abiamofo vindt geklaag over verhoging gascilinders vreemd

De minister van Natuurlijke Hulpbronnen(NH), David Abiamofo, vraagt zich af, waarom de gemeenschap zich beklaagd over de verhogingen van de prijs van gascilinders per 1 september. Volgens hem is er wel degelijk rekening gehouden met wat de samenleving kan dragen. De bewindsman zegt dat per huishouden gemiddeld zes gascilinders per jaar worden gebruikt. Dit zal volgens de minister met de nieuwe tarieven uitkomen op een bedrag van SRD 600. “Deel dat door 12 maanden, dat is dan een verhoging van 50 SRD op maandbasis. Dat is waarover we praten. Dat is die substantiële verhoging”, zegt de minister.

Abiamofo zegt dat de vakbeweging zich heeft beklaagd over de verhogingen, maar dat er bij de berekening heel veel rekening is gehouden met de lasten van de werkende klasse. Echter zal hij de grieven doorgeleiden naar de regering en zullen zaken zeker heroverwogen worden. Volgens de minister is het nimmer de bedoeling, de samenleving het leven ondraaglijk te maken.

Voor een 100lbs gascilinder moet vanaf vrijdag 1.000 SRD worden neergeteld in plaats van 186 SRD. Voor de 28lbs die veel huishoudens gebruiken, zal nu 150 SRD betaald worden in plaats van 48,50 SRD. Voortaan worden de gasprijzen per kwartaal aangepast. ‘’Het ligt in de bedoeling dat er uiteindelijk 510 SRD zal moeten worden neergeteld voor een 28lbs gascilinder’’, aldus Abiamofo.

More
articles