Real Madrid foundation training ten einde

De Real Madrid foundation training die afgelopen maandag van start ging werd vrijdagavond afgesloten in het Franklin Essed Stadion. Vijf dagen lang mochten spelers en speelsters in de leeftijdscategorieën U10, U12 en U14 onder het toeziend oog van Real Madrid-coaches Bryan van den Bergh en Alberto Gimenez hun voetbalkunsten tonen in het Franklin Essed Stadion.

Van de in totaal 75 voetballers werd Ilmarcho Bruno uitverkoren als beste speler van de clinics. Hij verdiende een volledig verzorgde trip naar Madrid waar volgend jaar april de World Challenge wordt af-gewerkt in Valdebebas, het trainingscomplex van de record Europees clubkampioen. De veertienjarige voetballer wordt emotioneel wanneer hij als beste van de clinic de microfoon krijgt om zijn collega-voetballers toe te spreken.

“Ik had het wel verwacht”, zegt hij naderhand over zijn uitverkiezing. “Ik heb mijn best gedaan en heb alles gegeven de afgelopen dagen”, zegt Bruno  in gesprek met een lokaal medium.  Naast een beste speler werd ook de beste coach geselecteerd, die volgend jaar ook de World Challenge in Madrid mag bijwonen. Uit een groep van vijf Surinaamse trainers die de clinics samen met Van den Bergh en Gimenez hebben geleid werd Miquel Shepperd gekozen.

More
articles