Corantijnbrug zal druk op Canawaima doen afnemen

Om de grootschalige infrastructurele en sociaal-economische transformatie die gaande is te begeleiden, blijft de regering zoeken naar manieren om de kwaliteit van de vervoersdiensten voor Guyanezen enorm te verbeteren. De minister van Openbare Werken, Juan Edghill, gaf deze geruststelling tijdens de openingsceremonie van de Simextra Duty-Free Store op de Canawaima Ferry Terminal in Moleson Creek. De minister merkte op dat vanwege het grote aantal mensen en voertuigen dat langs de route beweegt, de regering een ander schip heeft toegevoegd aan de routes Parika/Supenaam, Parika/Leguan, Parika/Wakenaam en Parika/Bartica. Dit in het licht van de piek in forenzen naar deze gebieden als gevolg van de covid-pandemie.

‘’Toen mensen het land niet uit konden reizen voor gezinsvakanties en dergelijke, was Mainstay volgeboekt en die trend zet door‘’, legt minister Edghill uit. Hij zei dat de overheid reageert op problemen zodra deze zich voordoen om ervoor te zorgen dat naarmate meer duurzame structuren en systemen zich ontvouwen, mensen in de tussentijd geen overlast of ongemak ondervinden.

“Als regering zitten we niet op onze handen terwijl deze dingen gebeuren; we pakken de problemen aan zodra ze zich voordoen. Dus als er behoefte is aan meer uitbreiding hier in Canawaima, terwijl we wachten op de brug, is het heel goed mogelijk dat de MV Sandaka hier weer in dienst komt samen met de Canawaima.”

Er dient volgens Edghill ‘’naadloos en probleemloos te kunnen worden gereisd’’, en de overheid zet zich in om systemen op te zetten om dit te waarborgen. In dit verband wees Edghill erop dat er inspanningen worden geleverd om online boekingsdiensten voor de Canawaima-veerboot te implementeren. ‘’We moeten de details nog afronden met onze Surinaamse tegenhangers, maar we zijn er klaar voor. We willen dit lange proces stoppen, waarbij mensen om 05.00 uur naar Moleson Creek moeten komen om in de rij te gaan staan om een nummer te krijgen. In dit elektronische tijdperk waar er toegankelijkheid is, moeten mensen online kunnen boeken en moet de service voorspelbaarder zijn”, zei hij.

Door deze service te implementeren, kunnen zowel bedrijven als de veerdienst van Canawaima effectief plannen, omdat ze kunnen volgen hoeveel personen er aan boord van de veerboot zullen zijn om personeel en dergelijke dienovereenkomstig te regelen.

De minister verzekerde ook pendelaars dat als de brug eenmaal is gebouwd en operationeel is, dit de ferryterminal niet overbodig zal maken. Het zal zelfs helpen om het bereik van het gebied uit te breiden, aangezien de regering streeft naar een exclusieve belastingvrije zone.

‘’Als de brug in werking treedt, is er veel potentieel voor wat we hier kunnen doen. Wij willen dat mensen die uit Suriname overkomen exclusief kunnen shoppen in een gebied. Het gesprek daarover gaat door. Moleson Creek, de faciliteiten van Canawaima en alles hier in de buurt, staan gepland voor grote verbetering en ontwikkeling‘’, verklaarde de minister.

Hij voegde eraan toe dat het graafschap Berbice op het punt staat in veel sectoren ingrijpende veranderingen door te voeren door middel van een aantal projecten, zoals de Palmyra naar Crabwood Creek Road, het Berbice-stadion, de multifunctionele faciliteit en de Berbice Deep-Water Harbour.

 

More
articles