Nurmohamed: ‘Hoofdbureau van Politie kon afgebouwd worden’

Riad Nurmohamed minister van Openbare Werken (OW), heeft de afgelopen week voor de aanvang van de wekelijkse vergadering van Raad van Ministers (RvM) gezegd, dat er vanwege zijn ministerie een rapport is uitgebracht met betrekking tot het Hoofdbureau van Politie aan de Verlengde Gemenelandsweg. Ook door het ministerie van Financiën is er volgens Nurmohamed, een rapport uitgebracht. Volgens hem zouden deze twee rapporten in overweging moeten zijn genomen alvorens er een besluit zou komen. De adviezen kwamen erop neer, dat men door kon gaan, maar heel wat moest gecorrigeerd worden. Men kon ook gewoon met een nieuw gebouw beginnen. “Het financieel advies daaromtrent denk ik, dat het rapport nog niet af is”. Het besluit is, dat er heel binnenkort een uitgebreide persconferentie belegd zal worden, waarbij het ministerie van OW alle informatie zal geven, voor wat betreft het technisch rapport en de minister zei gevraagd te hebben, dat de consultant zijn informatie beschikbaar stelt voor wat betreft het financiële gedeelte. Volgens de minister wordt het nu in elk geval opgelost, dat is al tien jaar lang niet gebeurd.’’

De minister zei verder dat elk gebouw dat niet afgerond wordt, een verlies is voor de staat. “Dat zijn de zovele half afgebouwde panden die er staan. Elke dag dat het gebouw onaangeroerd staat, nemen de kosten alleen maar toe”, aldus Nurmohammed. Hij verzekerde de gemeenschap, dat het rapport van OW is uitgebracht met adviezen.

Afgelopen week werd bekend dat de overheid het bestaande gebouw wil slopen en een nieuw politiebureau wenst te bouwen. Echter was niet eenieder het hiermee eens, daar er volgens de , andere prioriteiten zijn.

More
articles