Verkeersveiligheid maand van start

Gisteren is een aanvang gemaakt met de verkeersveiligheid maand, die zal lopen tot en met 15 september 2023. Gedurende deze maand wordt meer aandacht van de weggebruikers gevraagd voor de vele ongevallen die plaatsvinden, en hoe men bewust een bijdrage kan leveren aan het terugbrengen van de verkeersveiligheid voor iedere weggebruiker, door de regels van het verkeer, stipt na te leven.

Parallel aan deze maand werd gisteren in het parlement een aanvang gemaakt met de behandeling van de wet Verkeersveiligheid Instituut (VVI). Het ligt in de bedoeling, dat met de aanname van deze wet speciale verkeersveiligheid autoriteiten in leven worden geroepen. Na twee jaar lange voorbereiding is de conceptwet, welke een initiatief is van DNA-leden Edgar Sampie, Ivanildo Plein en Ronny Aloema, uiteindelijk zover om te worden besproken in het parlement. In de afgelopen jaren hebben zich in het verkeer al te veel ongelukken voorgedaan met een dodelijke afloop.

Slecht rijgedrag behoort nog steeds tot de nummer 1 doodsoorzaak in het verkeer. Binnenkort zal de ordehandhaving in het verkeer worden opgevoerd. De politie zal weer road blocks gebruiken.

More
articles