Pakittow doet aangifte van diefstal door ambtenaren

Activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet heeft in gesprek met een lokaal medium verteld, opgeroepen te zijn om zijn tas, welke tijdens de protestactie van 17 februari in beslag zou zijn genomen door de politie, op te halen. Echter is gebleken dat geldbedragen in valuta en een deel in SRD, zouden zijn ontvreemd. Pakittow pikte dit niet en deed aangifte ter zake diefstal. Het gaat in dezen om geldbedragen van tussen de USD 3000 en USD 4000, Euro 400 en SRD 38.000 die zijn gestolen.

Biervliet zegt dat hij de organisator was van de protestactie. Op een gegeven ogenblik liep deze vreedzame manifestatie uit de hand. Pakittow bevond zich samen met de chauffeur in de ingehuurde DAF-truck die bewuste dag. Volgens de activist is reeds in februari aangifte van diefstal gedaan. Hij had zijn tas aan de truckchauffeur afgestaan om die veilig te bewaren in de cabine. Toen de zaak escaleerde, werd de chauffeur door militairen uit de truck getrokken en meegenomen. Op beeldmateriaal is eveneens te zien, dat het militairen zijn, die als eerst in de truck zijn gegaan.

Pakittow zegt dat hij door de politie van het bureau Geyersvlijt is opgebeld met de mededeling, dat hij zijn tas kon komen ophalen. Zijn persoonlijke bescheiden waaronder rijbewijs, autoverzekeringspapieren, pinpassen en enkele biljetten van SRD 10 waren wel in de tas. Terstond heeft hij toen aangifte van diefstal gedaan, toen hij het overige niet zag. Het blijkt dat niet alleen geld uit de tas van de activist is ontvreemd. Ook uit de tas van de chauffeur is er goud en USD 200 gestolen. Een geldbedrag aan SRD is onaangetast gebleven. Beide tassen bevonden zich in de truck toen de protestmars die vreedzaam begon, uit de hand liep, en vervolgens uitliep op brandstichtingen en plunderingen. Niet alleen Pakittow, ook de truckchauffeur die gisteren was opgeroepen om zijn tas af te halen, heeft aangifte van diefstal gedaan bij de politie van Geversvlijt.

More
articles