APA probeert aardgas voor de kust van Suriname te ontwikkelen

APA Corp., die verschillende olievondsten heeft gedaan voor de kust van Suriname, is in gesprek over de mogelijkheid om een ​​LNG-platform te installeren voor de kust van Suriname en buurland Guyana, zei APA vicepresident Gary Clark deze week op een energieconferentie.

APA probeert het aardgas, het bijproduct van olie voor de kust van Suriname, op middellange termijn opnieuw onder de oppervlakte te injecteren en zou het op lange termijn kunnen exporteren als LNG, zei Clark op de conferentie in Denver, zoals vermeld door Bloomberg.

APA Corp. werkt samen met de Franse grootmacht TotalEnergies in Suriname, met een 50:50 verdeling van de belangen in het Block 58-exploratieproject. Tot nu toe hebben de twee beoordelingsputten geboord en er staan ​​nog twee gepland om te boren in het blok dat de twee bedrijven aan het verkennen zijn. Hoewel boren voor de kust van Suriname het potentieel heeft voor een aantal belangrijke nieuwe ontdekkingen, is niets gegarandeerd. Vorig jaar beëindigde APA het boren in een ander deel van Blok 58, dat het samen met TotalEnergies verkent, omdat het geen commerciële olie had gevonden.

Volgens de U.S. Geological Survey zou het Guyana-Suriname Basin tot 32,6 miljard vaten onontdekte olievoorraden kunnen bevatten, wat het enorme koolwaterstofpotentieel onderstreept dat de landen delen. Naar schatting bevatten de offshore olievondsten van Suriname eind 2021 bijna 2 miljard vaten winbare olievoorraden.

APA Corp. en TotalEnergies hebben tot nu toe vijf ontdekkingen in het blok aangekondigd, wat aanleiding gaf tot voorspellingen dat het Zuid-Amerikaanse land binnenkort zou kunnen beginnen met de commerciële productie van ruwe olie en tegen 2030 een dagelijkse output van 650.000 vaten zou kunnen bereiken.

Het naburige Guyana van zijn kant is de afgelopen jaren een hotspot geworden voor exploratie en ontwikkeling nadat Exxon en Hess meer dan 11 miljard vaten olie-equivalent vonden voor de kust van het Zuid-Amerikaanse land. Momenteel produceert Guyana ongeveer 360.000 vaten ruwe olie per dag, allemaal uit door Exxon beheerde putten, en zou tegen 2027 de productie van 1 miljoen vaten per dag kunnen bereiken.

More
articles