Twee kinderen overlijden in Guyana na denguebesmetting

De twee kinderen van negen en elf jaar, die werden behandeld op de Intensive Care Unit (ICU) van het Georgetown Public Hospital nadat ze besmet waren met dengue, zijn overleden. Dit werd zondag bevestigd door de minister van Volksgezondheid Dr. Frank Anthony. Hij merkte echter op dat geen andere kinderen kritieke zorg krijgen nadat ze met dengue zijn besmet. Volgens Guyanese media waren de twee kinderen die stierven basisschoolleerlingen uit regio drie (Essequibo-eilanden – West Demerara).

De afgelopen weken registreerden Guyana en andere landen in Amerika een substantiële toename van het aantal besmettingen. Volgens officiële statistieken zijn dit jaar in Guyana zeker 3.453 mensen besmet met dengue. En van dat aantal worden ongeveer 2.169 gevallen nog steeds als actief beschouwd; dit betekent dat ze symptomen kunnen ervaren die verband houden met dengue. Ter vergelijking: Guyana worstelt gewoonlijk met gemiddeld ongeveer 80 gevallen per week.

Minister van Volksgezondheid, Dr. Frank Anthony, had eerder verteld dat de lokale autoriteiten alle gebieden bespuiten om te voorkomen dat mensen door muggen worden gebeten. Ook wordt Abate uitgedeeld, een stof die wordt gebruikt om muggenlarven te doden.

Verder zei de minister van Volksgezondheid dat er aandacht is geweest voor meer testen. Als het vroeg wordt ontdekt, kunnen mensen de behandeling krijgen die ze nodig hebben. Dengue is een door muggen overgedragen ziekte en de symptomen zijn hoge koorts, hoofdpijn en pijn in het lichaam en misselijkheid.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zei dat deze toegenomen infecties gedeeltelijk verband houden met de opwarming van de aarde. Verhoogde temperaturen zouden bevorderlijk zijn voor het kweken van de Aedes aegypti-mug, die de ziekte verspreidt en gedijt in stilstaand water.

 

More
articles