DC Bhola hekelt afkraakgedrag van Surinamers

Districtscommissaris (dc) van Paramaribo Noordoost, Ricardo Bhola, hekelt het gedrag dat Surinamers vertonen, door het plaatsen van filmpjes met beelden van onze vieze binnenstad op sociale media. Volgens hem wordt de stad vervuild door Surinamers zelf, maar zorgt het plaatsen van bepaalde filmpjes op sociale media ervoor, dat toeristen in mindere mate het land wensen te bezoeken.

Hij zegt dat hij bereid is elke plek die er op een bepaalde manier uitziet, aan te pakken. Dat kan door hem persoonlijk te contacten, of een brief achter te laten. Bhola benadrukte, dat als mensen klagen over de smerigheid, ze hem kunnen uitnodigen om samen de binnenstad te verkennen, om zo specifieke locaties aan te wijzen waar het vuil zich ophoopt.

“Mensen staan te schreeuwen hoe vies de binnenstad is, maar wat doen zij er zelf aan om de stad schoon te houden, want zij zijn degenen die hem vies maken”‘’

“Ik heb dit soort gedrag niet eerder meegemaakt in andere landen, waar burgers naar sociale media stappen om hun eigen land te bekladden’’, zegt Bhola.

‘’Ik vind dit niet gepast, hoewel ik erken dat er gebieden zijn die aandacht nodig hebben, maar de manier waarop het nu wordt gepresenteerd, is niet juist.”

Bhola haalt aan dat er openbare toiletten beschikbaar zijn in de binnenstad, maar er is slechts een beperkt aantal mensen, dat er daadwerkelijk gebruik van maakt. Velen kiezen ervoor om hoeken of voor gebouwen als toilet te gebruiken.

‘’Het zijn de bewoners zelf die verantwoordelijk zijn voor de vervuiling in de binnenstad, niet de overheid’’, aldus de burgervader.

Ondanks de aanwezigheid van vuilnisbakken in de binnenstad, kiest men er toch voor het vuil langs de straat te gooien. Bhola benadrukt, dat wij met zijn allen moeten werken aan een schoon Suriname.

More
articles