Yvano lanceert eindelijk nieuw muziekalbum

De presentatie van een nieuw album is altijd een hoogtepunt in de carrière van een artiest. Zo ook bij Aouegui Lamoraille oftewel Yvano. Zijn gloednieuwe album is getiteld ‘Fils du 13 Peuple’. De sympathieke zanger heeft zijn agenda aardig gevuld de afgelopen maanden. Hij is de studio ingedoken en dat resulteerde in prachtig album met genoeg luisterplezier.

‘Fils du 13 Peuple’ betekent letterlijk: ‘Zoon van het 13e volk’, een ode aan zijn voorouders die een rijke traditie en cultuur hebben achtergelaten. Voor Yvano is het belangrijk om dit erfgoed te koesteren en over te dragen aan de volgende generaties. De Marron gebruiken en gewoonten moeten niet verloren gaan, meent de artiest. Volgens hem staat cultuur altijd centraal in zijn nummers. Kortom, het behoud van de eigen cultuur is namelijk de rode draad van zijn nieuwste album.

Met het album neemt Yvano je mee door een muzikale reis van zestien melodieuze nummers in de talen Aucaans, Frans en Engels. De nummers zijn in de muziekstijlen Afro, Pop en Reggaeton. Ook heeft de zanger een genre in een klassiek jasje gestoken. De liederen zijn neergepend door Yvano in samenwerking met Michel Bampély, Le Verdier Augus, Nigus Narine en Fatih Zohair. Het verzamelalbum is een productie van Al Music Records, Urban Music Tour, Virgin Music Africa en Universal Africa. .

Intussen zijn twee nummers uit het album, ‘Femme Traditionnelle’ en ‘Fils du 13e Peuple’, reeds uitgekomen. De liederen hebben gescoord bij het publiek. Yvano is ingenomen met de response van het publiek. De artiest geeft aan, dezelfde verwachting te hebben voor zijn nieuwe album. Volgens hem zal de muziek en boodschap zeker ertoe leiden dat het een succes wordt. De in Frankrijk woonachtige artiest zegt de komende tijd te werken aan de promotie van dit album. “Dit project was een langverwachte droom van mij. Ik heb veel tijd en energie erin gestopt, desalniettemin verwacht ik ook goede resultaten bij mijn fans”, merkt Yvano op. Hij hoopt dat het publiek zal genieten van de nummers.

More
articles