Lili’s Foundation: Vorming meisjes tot zelfverzekerde, stabiele en succesvolle vrouwen

Shellen Arga een jonge zelfverzekerde vrouw van Lili’s Foundation is ook verantwoordelijk voor de trainingen van jonge vrouwen tussen de 16 en 25 jaar, bij Lili’s. Naast deze activiteit die veel belangstelling trekt onder jonge vrouwen in Suriname zijn er bij Lili’s ook andere bezigheden voor jonge vrouwen.

In de voorbereiding heeft de foundation momenteel de Women’s Tribe, een driedaagse trip, waarbij jonge vrouwen bijgebracht wordt hoe ze hun zelfverzekerde houding kunnen behouden. Shellen vertelt dat de trainingen bedoeld zijn om een “safe space” te creëren voor jonge dames. Ze noemt de mentale gezondheid van jonge vrouwen, carriѐre maken, kansen krijgen die meer aandacht behoeven, “eigenlijk hebben we een community waarbij we jonge vrouwen helpen en de trainingen zijn deel daarvan, aldus Shellen.

Volgens Lili’s Foundation brengt haar werk een sociale verandering teweeg bij meisjes ongeacht hun klasse, religie of etniciteit door middel van het creëren van een samenwerking onder de meisjes. “Wanneer jonge vrouwen worden aangemoedigd en erop gewezen dat ze obstakels kunnen overwinnen en die gedachte kunnen koesteren, zijn ze instaat om uitdagingen in de toekomst op een adequate manier aan te pakken”, aldus de stichting.

Door deel te nemen aan onze programma’s, wordt elke jonge opgeschoten vrouw in deze hoedanigheid in staat gesteld zichzelf te uiten en te waarderen. “Dit biedt ze de mogelijkheid met een stapje verder hun doelen te bereiken”, aldus Shellen. Volgens haar is de bedoeling van het fonds deze vrouwen een handje te helpen, te pushen en geraken ze zo gemotiveerd.

Vandaar dat Shellen van mening is, dat als bijvoorbeeld Lili’s graag samen zou willen werken met een sponsor of een ander bedrijf, maar als dat niet past bij onze normen en waarden, “dan gaan we niet met ze samenwerken”, zegt Shellen. Volgens haar zijn de motieven of achterliggende ideeën die Lili’s nastreeft en als waardevol worden beschouwd belangrijk voor het handelen, hoe de jonge vrouwen die begeleid worden in hun gedragingen passen bij de doelstellingen van de stichting.

En dus geven negatieve dingen geen waarde aan ons streven, meent Shellen. Ze maakt duidelijk, dat ook als je leiding geeft aan een organisatie, het kan voorkomen dat er zich een situatie voordoet waarbij de leidinggevende boos kan worden, maar wat van belang is om niet boos te blijven.

Zo heeft Lili’s verschillende bezigheden voor jonge vrouwen. Zo zijn er voor de komende maanden tot aan het einde van het jaar 2023 veel activiteiten met drukke schema’s af te werken voor meisjes in de leeftijdsklasse 13 tot en met 19 jaar. De stichting is van mening dat we tegenwoordig leven in een maatschappij waar jonge vrouwen niet de juiste hulpmiddelen krijgen om succesvol te zijn en mentaal als fysiek sterk in hun schoenen te kunnen staan.

Het is een feit dat op academisch niveau vrouwen voortdurend beter presteren dan mannen, maar Lili’s heeft het gedrag van emotionele spanning, angst en depressie nader bekeken bij meisjes en het is gebleken dat er sprake is van een stijging. “Onze meisjes, die tot succesvolle vrouwen moeten opgroeien, worden onder druk gezet met betrekking tot hoe zij zich in die maatschappij moeten ontwikkelen. Ook worden ze in een wereld geplaatst zonder de nodige vaardigheden en om zo teleurstellingen te overwinnen en een waardevol leven te leiden.

In het overzicht van de verschillende projecten die Lili’s gaat organiseren viel de attractie van september op, een samenvoeging gemaakt om vrouwen te inspireren dat ze alles zouden kunnen bereiken. Een project genaamd “Be Accomplished Be Excellent!!!”  (Volbrengen, Uitstekend!!!).

Vanuit de Lili’s Foundation hebben wij negen B.A.B.E.S die vaker op onze social media platformen voorkomen in de jurken van Lili’s, maar wij begeleiden de meisjes ook om een goede uitstraling en representatief te zijn voor onze merk. “Daarom zijn wij van plan de B.A.B.E. Bootcamp te organiseren”, vertelt Shellen.

Het doel hiervan is om onze B.A.B.E.S te verwennen met een leuk uitstapje, maar ook inside-out transformatie sessies te geven, zodat zij de extra motivatie en inspiratie krijgen, om de beste versie van zichzelf te worden, aldus Shellen.

De sessies worden verzorgd door: Sandrina Hunsel (Teen Coach): Sessie over innerlijke beauty, self-confidence, self-love en how to take care of yourself mentally. Randy Badal (Fitness Trainer): Fysieke sport sessie met de B.A.B.E.S., Sylvani Munshi – Kasanpawiro: (Lili’s partner en Beauty coach): Beauty sessie over outer beauty, wat maakt jou als mens mooi van buiten? Hoe presenteer je jezelf? Hoe ziet je uitstraling eruit? Leuk toch erbij te zijn, in zo een vakantiemaand?

More
articles