Kuldipsingh: ‘Ik had gewaarschuwd voor schaarste en prijsverhogingen’

Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken (EZ), heeft in gesprek met een vertegenwoordiger van een lokaal medium gezegd dat zij al had gewaarschuwd, dat er een schaarste zou ontstaan aan aardappelen en daardoor de prijzen mogelijk zouden stijgen. Volgens de bewindsvrouwe moet er rekening worden gehouden met het feit dat Suriname een importland is en dat we daardoor afhankelijk zijn. “Ik had al aangekondigd dat door de slechte oogst elders er een schaarste zou ontstaan en dat de prijs omhoog zou gaan. Maar ik wil toch een onderzoek doen, naar wat er precies aan de hand is en of we nog de schaarste hebben”, aldus de minister. De prijs van aardappelen is rond de SRD 100 per kilo in de winkels waar ze te vinden zijn.

De ondernemers hebben de capaciteit niet volgens de minister om aan de vraag te voldoen en evenmin de hele Surinaamse bevolking te voorzien van alle gewenste producten. “We gaan nog even een tijdje de import moeten hebben, maar laten we bewust kijken naar wat mogelijk is,” aldus Kuldipsingh.

Volgens de minister moet de controle gedaan worden met behulp van de samenleving. De wetten en regels zijn niet goed geregeld als het gaat om de importen. “Als we bezig zijn met de ordening, dan gaan we aan belangen van mensen komen. We moeten eerst beseffen, dat we een land zijn dat geordend moet worden en daarmee ben ik bezig op het ministerie. Er moet rekening gehouden worden met de internationale zaken die ook spelen, de oorlogen, de verhoogde prijzen, mislukte oogsten en de transport kosten”, aldus Kuldipsingh.

More
articles