Ori wijst heksenjacht op NPS naar rijk der fabelen

Onderwijs minister, Henry Ori, heeft de afgelopen week in gesprek met een lokaal medium gezegd geen enkel persoonlijk aspect te hebben met een politieke partij. Volgens hem zijn zaken misgegaan op het ministerie, betreffende het schoolvervoer en moet dit onderzocht worden.

De zogenaamde heksenjacht die hij volgens bepaalde critici geopend zou hebben om NPS’ers te bekladden, verwijst de bewindsman naar het rijk der fabelen. “Dat is gewoon pure onzin. Ik ben puur verantwoordelijk voor het ministerie, en doe mijn werk. Ik zie Surinamers bezig zijn, dus ik speel geen politiek”, aldus de minister.

De bewindsman zei nog geen namen te hebben genoemd, en ook niet te hebben gesproken over een dik of dun dossier, doch voelen mensen zich aangevallen. Als minister verantwoordelijk voor Onderwijs heeft Ori geconstateerd, dat bepaalde zaken er niet correct aan toe gaan op zijn ministerie.

“En dan ga je daarvoor een aantal maatregelen moeten nemen.

En ik verzamel op mijn manier de informatie, en ik ben als hoofdverantwoordelijke op dit ogenblik bezig, goed te kijken dat er onderzoek wordt gepleegd naar de handelingen op die afdeling. We zijn dus daarmee bezig en we komen met gepaste maatregelen”, aldus Ori. Volgens de minister is de Centrale Lands Accountants Dienst (CLAD) eerder geweest op het ministerie voor een onderzoek, maar werd hij tegengewerkt, omdat informatie werd weggemaakt of bewust werd achtergehouden. “Dat kan gewoon niet.

Dus wij gaan het anders doen. Wij gaan zelf met een externe figuur de rapportages bekijken vanaf 2016, en dan komen we terug met het rapport, om verdere maatregelen te nemen. Je moet eerst de feiten op een rij hebben”, aldus de bewindsman.

More
articles