Illegale visserij nog steeds een zorgpunt:

Maritieme Politie houdt vier vissers aan

De afdeling Maritiem Politie heeft gisteren vier vissers J.M. (22), A.N. (27), N.P. (58) en de 33-jarige R.P. ter zake overtreding van de Zeevissers- en de Vreemdelingenwet aangehouden. Door kordaat optreden van de politie, is een rode speedboot en een vissersvaartuig op de Commewijnerivier achterhaald.

Bij controlewerkzaamheden bleek het vissersvaartuig beladen te zijn met vis. Ook bleek dat twee van de aangehouden vissers illegaal in het land vertoeven. De bemanningsleden van het vissersvaartuig zijn ook niet in het bezit van een visvergunning.

De politie heeft de aangetroffen vangst en het vissersvaartuig in beslag genomen, het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Fraude. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het viertal in de gelegenheid gesteld de zaak buiten proces af te handelen. Nadat de eigenaar van het vissersvaartuig een fikse boete heeft betaald, is het viertal heengezonden.

Deze illegale activiteiten in de visserijsector zijn de zoveelste binnen korte tijd. In juni werden in het district Coronie, drie Guyanese vissers aangehouden. Udo Karg, voorzitter van de Surinaamse Seafood Associatie (SSA), verklaarde toen tegenover de redactie, dat al geruime tijd onrust te bemerken is in onze wateren, veroorzaakt door Guyanese vissers die niet in het bezit zijn van een visvergunning. ‘’De illegale activiteiten van Guyanese vissers vergroten de druk op onze visbestanden, en ook op de juiste uitvoering van het visserijmanagementplan, wat dus de noodzaak van een biomassa-onderzoek steeds urgenter maakt’’, stelde Karg.

More
articles