Parlementaire aanvaring tussen ondervoorzitter en lid Jones

NDP-parlementariër, Ebu Jones, daagde gisteren tijdens de gehouden parlementsvergadering de ondervoorzitter, Dew Sharman, uit hem uit de zaal te zetten. Dit nadat de laatstgenoemde hem het woord had ontnomen tijdens een punt van orde. Volgen Jones moeten de regels en wetten die gelden voor werknemers in de particuliere sector, ook gelden voor personen die werkzaam zijn bij de overheid. “We zien bij OW dat één persoon zich daar God waant, de mensen terroriseert en op een onbeschofte manier behandelt. Dan is er niemand die hiertegen optreedt. Wanneer we zien wat er op het commissariaat in Nickerie gebeurt en mensen als varkens worden behandeld, is er niemand die optreedt. Maar het is dezelfde overheid die pretendeert”, zei Jones.

Volgens Sharman moest Jones zich goed verwoorden en kon hij mensen niet betitelen als zijnde varkens. Jones die duidelijk geïrriteerd geraakte vond dat hij niemand aan het beledigen was, maar slechts met harde taal zijn punt aan het maken was. Echter was het volgens hem niet de eerste keer dat hem het woord  werd ontnomen door Sharman. “U doet het altijd! Zodra me taki, ye kon in! Laat me praten!”, schreeuwde Jones buiten de microfoon. Volgens de ondervoorzitter was Jones een gedrag aan het beschrijven, waaraan hij zich op dat moment zelf schuldig maakte. “U hebt een bepaald gedrag beschreven in Nickerie, maar het lijkt alsof u niet ver van dat gedrag zit”, aldus Sharman.

NDP-fractieleider Rabin Parmessar vond dat Jones geen krachttermen had gebruikt, maar mogelijk gewoon op een harde manier had gesproken. Hij vroeg aan de vicevoorzitter om Jones alsnog in de gelegenheid te stellen zijn zegje te doen. Sharman hield Parmessar vervolgens voor dat Jones geen spreektijd meer over had.

More
articles