Bestuursleden VRM geen vertrouwen meer in Rodney Cairo

Nieuwe verkiezingen uitschrijven

Minister Krishna Mathoera, van Defensie heeft woensdag jl vóór aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers (RvM) medegedeeld, dat bestuursleden van de Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM) het vertrouwen in hun voorzitter, Rodney Cairo,  hebben opgezegd. Er zullen daarom volgens Mathoera nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven.

Mathoera zei verder zich niet te  mengen in aangelegenheden van de bond. Op de vraag of het ministerie geld heeft overgemaakt aan Cairo, zei Mathoera dat er nooit geld is gestort voor Cairo of de bond. Er werden wel twee verzoeken ingediend bij het ministerie voor bedragen die ten goede zouden moeten komen aan de bond.

Volgens Mathoera is het organiseren van de verkiezingen een aangelegenheid  van de VRM. “Ik wens ze heel veel succes in het oplossen van de problemen van de manschappen en de bond. Zodra de VRM klaar is om het werkoverleg te hervatten, is het ministerie bereid, weer aan tafel te zitten met het nieuwe bestuur van de bond. Het ministerie had enkele toezeggingen gedaan aan de bond, zoals vrijstelling van  de dienst om taken uit te voeren voor de bond,” aldus Mathoera. Ook hebben enkele bestuursleden een aantal vrije uren gekregen, om ook andere zaken in orde te maken voor de vereniging en haar leden. Het bestuur heeft ook enkele liters brandstof ontvangen van het ministerie. Vervolgens zei Mathoera rustig af  te wachten op de verdere resultaten van de verkiezingen als het zover is.

More
articles