Verrassende wendingen bij start van het Combinatie ‘80 Rapid Toernooi

Damvereniging Combinatie’80 begon op donderdag 13 juli met haar Rapid Toernooi, dat gespeeld wordt met een tempo van 15 minuten + 5 seconden per zet. Er nemen 15 spelers deel aan dit toernooi, waarbij een round-robin systeem wordt gehanteerd, wat betekent dat alle spelers elkaar zullen ontmoeten in het toernooi. Op de eerste speeldag werden er twee rondes gespeeld.

In de eerste ronde waren er verrassende uitslagen. Zo werd Combinatie’80 topper Satish Chandai remise gehouden door vader Dew Chandai. Maar ook Santosh Bhagwandas werd verrassend remise gehouden door Ashokoemar Karia. Een andere spannende wedstrijd was tussen Rohit Sewdajal en Rohan Doergamissier, die ook eindigde in remise. De winnaars van de 1e ronde waren Jaindra Birdjoe, Dheeradj Somai en Shivanand Khemon. Birdjoe won door middel van een coup Weiss van Radjes Narain, Dheeradj Somai versloeg Sanjay Beharie en Shivanand Khemon versloeg Prawesh Khemon.

In de 2e ronde verraste Dew Chandai opnieuw door ook topper Santosh Bhagwandas remise te houden. Satish Chandai en Rohit Sewdajal kwamen na een zware strijd ook niet verder dan een remise. De partij tussen Birdjoe en Doergamissier eindigde ook in remise. Dheeradj Somai zegevierde opnieuw in de 2e ronde, dit keer tegen Jerry Sewcharan. Radjes Narain herstelde zich in de 2e ronde door middel van een coup Philip te winnen van Prawesh Khemon. Ook Sanjay Beharie herstelde zich goed in de 2e ronde door te winnen van Ashok Koemar Karia in een flankspel.

De volgende rondes zullen op 20 juli worden voortgezet. Het toernooi is te volgen via het Toernooibase-platform. Het Rapid Toernooi is onderdeel van een matrix waarbij punten worden toegekend aan de toernooien van Combinatie’80. Degene die de meeste punten behaalt in de toernooien, wordt gekroond tot kampioen van Combinatie’80.

More
articles