Ramdin: ‘Salaris ministers is ver beneden niveau’

Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken, verklaarde in gesprek met vertegenwoordigers van de media dat de salarissen van ministers ver beneden het niveau liggen. Volgens hem zijn uitgaven van de bewindslieden veel hoger, maar zijn de VHP-ministers ervan bewust, dat een loonsverhoging van 50 procent momenteel onfatsoenlijk is voor de samenleving. De bewindsman zegt dat op grond van alle kritiek en opmerkingen uit de samenleving, de VHP-ministers het ermee eens zijn, dat het niet de juiste tijd is om de verhoging door te voeren.

Ramdin zegt dat hij net uit het buitenland terug is. “Het is waarschijnlijk goed bedoeld en ook nodig, want de ministers hebben ook andere uitgaven en uitgavenpatronen dan de reguliere burger, maar desalniettemin, het is onfortuinlijk.”, aldus de minister. Volgens Ramdin hebben de ministers zelf een brief gericht aan de president om af te zien van de verhoging.

De minister zegt dat hij ook niet wil vergelijken met de salarissen in het bedrijfsleven. Hij geeft aan dat er binnen het ambtenarenapparaat ook een scheefgroei is ontstaan welke aanpak behoeft. Het geldt volgens de functionaris niet alleen voor ministers, maar ook voor adviseurs en vergelijkbaren. Dit alles is al besproken afgelopen maandag, benadrukte Ramdin. De bespreking was tussen de VHP-ministers, aldus Ramdin.

More
articles