Dwinna en De Meza beklinken samenwerking met ‘Push It’

Nadat Dwinna en Lloyd de Meza hun krachten bundelden, resulteerde dit in de verrassende duet single ‘Push It’. Het duo is onlangs de studio ingedoken om het nummer op te nemen, dat een unieke combinatie is van rap en zang. Hun voornaamste boodschap met dit nummer is om te allen tijde jezelf te blijven. De artiesten zijn ervan over-tuigd dat het lied in de smaak zal vallen bij het publiek.

Zowel Dwinna als De Meza hebben vzich van hun beste zijde laten zien bij het tot stand brengen van het nummer. De teksten zijn door Dwinna en De Meza geschreven, waarbij er is samengewerkt met een getalenteerde producent in Nederland. Lloyd bracht Dwinna in contact met de beatmaker Ramoon, die al enkele hits op zijn naam heeft staan voor onder andere artiesten als Mente Fuerte, ICO en Mocci. Voorts is ‘Push It’ omgezet in een videoclip, die op twee verschillende locaties is opgenomen. Er zijn mooie elementen aan de clip toegevoegd om het tot een prachtig geheel te maken. Echter wil Dwinna niet te veel verklappen hierover, omdat de spanning nog erin moet blijven.

Dwinna is geboren in het centrum van Amsterdam en kreeg de naam Dwight Wijnhard. Daarna is hij met zijn moeder en broertjes naar Utrecht verhuisd, waar hij is opgegroeid. Inmiddels woont hij op een steenworp afstand van zijn familie in Nieuwegein. De artiestennaam Dwinna kreeg hij van een man uit de buurt van zijn oma’s huis in Holendrecht, Amsterdam. Hij vertelt: “Altijd als ik hem zag toen ik jong was, had hij mooie kleding aan. Zijn stijl paste precies bij mij en dat wist ik toen al.”

De zanger was altijd omringd door mensen die muziek maakten. “Ik heb drie ooms die in bekende kasekobands zaten en deels zitten. Mijn oom Rocky en Murwin van Kankantrie en een grootoom die als saxofonist in de band Wasbord zat. Daarnaast heb ik neven die ook rapmuziek maken”, merkt de artiest op. Uiteindelijk raakte Dwinna op 15-jarige leeftijd geïnspireerd door de twee neven en besloot in de muziekwereld te stappen. Hij startte zijn carrière met het rappen. “Toen was het nog Engelstalig, want ik keek vroeger vaak naar Amerikaanse rappers op. Door de jaren heen heb ik besloten om in het Nederlands door te gaan, omdat dit beter bij mij en de uitstraling van Dwinna past”, vertelt de zanger. Zijn liefde ligt bij de hiphop en rap, maar door de jaren heen heeft hij geëxperimenteerd met andere genres zoals R&B en Afro Pop. Hij is uniek door zijn veelzijdigheid en durf om steeds nieuwe dingen uit te proberen.

“Het nummer ‘Push It’ dat binnenkort uitkomt, leert je ook om altijd een leuke vibe te creëren in je omgeving”, zegt Dwinna. ‘’Het gaat om positieve energie uit te stralen en vooral om te genieten van je leven.’’ Muziek betekent heel veel voor Dwinna. “Het is mijn leven, passie en mijn therapie. Ik kan mij hiermee uiten, mijn medemensen en natuurlijk mijn fans hierin meenemen om iedereen op die manier een goed gevoel en positieve vibe te geven”, aldus de artiest, die in juni samen met De Meza naar Suriname komt.

Dwinna was voor het laatst in 2015 in Suriname. Ditmaal komt hij om samen met De Meza hun nieuwste nummer ‘Push It’ te promoten. Hij hoopt dat dit nummer goed wordt ontvangen door zijn fans, die bestaan uit jong en oud. Muziek kent geen verschil, die is immers voor iedereen. Hij is zijn fans dankbaar voor het hebben van geloof in hem. “Ik waardeer alle support en liefde die zij mij geven en hoop dat zij kunnen genieten van mijn nieuwe nummer ‘Push It’ en de positieve vibe van het nummer ook meenemen en uitstralen”, aldus Dwinna.

More
articles