Secret service doet onderzoek naar cocaïne in het Witte Huis

Een voorlopige test op een witte stof die in het Witte Huis is gevonden, is naar verluidt positief gebleken voor cocaïne, zeiden wetshandhavingsautoriteiten, en de Amerikaanse geheime dienst onderzocht dinsdag hoe het op 1600 Pennsylvania Avenue kon komen. De aanwezigheid van de stof – die is verzonden voor verdere tests – kwam maandag laat aan het licht toen een brandweerman van het gevaarlijke stoffenteam van de brandweer van Washington DC via de radio meldde: “We hebben een gele balk met de tekst cocaïne hydrochloride”, aldus de Washington Post. De woordvoerder van de geheime dienst, Anthony Guglielmi, vertelde de Post dat de ontdekking leidde tot een verhoogde veiligheidswaarschuwing en een korte evacuatie van het executive herenhuis nadat het was gevonden tijdens een routine-inspectieronde.

De eerste rapporten gaven aan dat de stof was ontdekt in een referentiebibliotheek. De Associated Press, die twee functionarissen citeerde die niet bevoegd waren om over het onderzoek te spreken, meldde later op dinsdag dat het witte poeder was gevonden “in een gebied dat toegankelijk is voor reisgroepen, niet in een bepaald kantoor in de West Wing”. Guglielmi had de Washington Post verteld dat er “een onderzoek loopt naar de oorzaak en manier” van hoe de stof het Witte Huis binnenkwam. Joe Biden was op dat moment in Camp David. De Amerikaanse president en first lady Jill Biden keerden dinsdagochtend terug van de presidentiële retraite in Maryland naar het Witte Huis.

Een functionaris die bekend is met het onderzoek vertelde de krant dat de hoeveelheid van de stof klein was. Het zou niet de eerste keer zijn dat illegale drugs het Witte Huis binnendringen. Rapper Snoop Dogg zei dat hij in 2013 wiet had gerookt in een badkamer, en Willie Nelson bekende dat hij tijdens het presidentschap van Jimmy Carter een joint had gerookt op het dak van het Witte Huis.

De Britse acteur Erkan Mustafa zei dat hij marihuana en cocaïne rookte tijdens een bezoek aan het Witte Huis tijdens de antidrugscampagne “Just Say No” van first lady Nancy Reagan. Jefferson Airplane-zangeres Grace Slick zei in 2011 dat ze in 1970 had geprobeerd de thee van president Richard Nixon met LSD te verrijken, maar er niet in was geslaagd. “Ik denk dat Tricky Dick een beetje zuur nodig heeft”, herinnerde ze zich later dat ze dacht.

More
articles