Stichting Kinderboekenfestival presenteert Ketikotiverhalenweek

In het kader van 160 jaar Ketikoti op zaterdag 1 juli 2023 organiseert stichting Kinderboekenfestival in de week van maandag 26 tot en met vrijdag 30 juni een Ketikotiverhalenweek voor en door de jeugd. Het doel is om de jeugd bekend te maken met ingrijpende verhalen over de slavernij, waarin jeugdigen een hoofdrol spelen. Als resultaat wordt verwacht dat de jeugd positief zal worden beïnvloed door de wilskracht van de hoofdfiguren en dat de jeugd lering zal trekken uit de diverse gebeurtenissen en situaties. De ketikotiverhalen worden voorgelezen door jongeren en zijn geproduceerd door Norman Deekman van Deekmanfilms met ondersteuning van de Nationale Commissie Herdenking Afschaffing Slavernij.

Fragmenten uit de volgende verhalen zullen in deze Ketikotiverhalenweek aan de orde komen:

Maandag 26 juni 2023:  Aboikoni geschreven door Hilli Arduin, geïllustreerd door Vanessa Paulina, voorgelezen door Dominique Kolf.

Dinsdag 27 juni 2023: Op de rug van Bigi Kayman; geschreven door Henna Goudzand, geïllustreerd door Hedy Tjin, voorgelezen door Majemie Vrede.

Woensdag 28 juni 2023: Schoenen voor een slaaf; geschreven door Joyce Pool, geïllustreerd door Peter Nuyten, voorgelezen door Meghan Lamsberg.

Donderdag 29 juni 2023: Quaco; Leven in slavernij; geschreven door Ineke Mok en geïllustreerd door Eric Heuvel, voorgelezen door Duncan Pinas.

Vrijdag 30 juni 2023: Jacquelina, slavin van Plantage Driesveld; geschreven door Aspha Bijnaar, Ineke Mok, Dineke Stam, geïllustreerd door Kae Solo, voorgelezen door Naömi Moor. De ketikotiverhalen zullen op de website van stichting Kinderboekenfestival www.kinderboekenfestival.org te beluisteren zijn en via verschillende televisiezenders worden uitgezonden. Voor de jeugd in ons land is het bijzonder belangrijk om middels deze Ketikotiverhalenweek ook actief te participeren in de herdenking van 160 jaar afschaffing van de slavernij in Suriname op 1 juli 2023.

Agnes M. Ritfeld

More
articles