Guyana stelt offshore vergunningsronde uit

De vicepresident van Guyana, Bharrat Jagdeo, heeft aangekondigd dat de offshore licentieronde van het land met een maand wordt uitgesteld tot na de deadline van 15 juli voor het indienen van een bod. De vertraging is bedoeld om een ​​herziening van het regelgevingskader voor olie en gas in Guyana te vergemakkelijken. De beslissing werd aan Reuters bekendgemaakt tijdens een interview met Jagdeo.

Jagdeo besprak ook plannen om een ​​openbaar raadplegingsproces op gang te brengen voor de ontwerpwet Petroleum (exploratie en productie). De wet, die op 19 juni wordt gepresenteerd, heeft tot doel de Petroleumwet van Guyana te wijzigen. De openbare raadpleging zal burgers in staat stellen hun inbreng te leveren en bij te dragen aan het vormgeven van de voorgestelde wijziging.

Het uitstel van de licentieronde is voor de afronding van de wet en de model petroleumovereenkomsten. Er zijn twee versies van het Production Sharing Agreement (PSA) opgesteld voor verschillende blokken: diep water en ondiep water. Deze concepten bevatten al ontvangen opmerkingen en ondergaan momenteel een verdere beleidsevaluatie.

ExxonMobil, een van de potentiële bieders, wacht op de afronding van de documenten alvorens te beslissen over deelname aan de licentieronde. Ondanks de vertraging bij het opstellen van de belangrijkste documenten, verzekerde Jagdeo dat de regering vastbesloten is om prioriteit te geven aan de kwestie en ervoor te zorgen dat investeerders voldoende tijd hebben om de documenten te bekijken voordat ze hun biedingen indienen.

De offshore licentieronde heeft wereldwijd veel belangstelling gewekt vanwege de opmerkelijke olievondsten in het Stabroek-blok sinds 2015. Met veertien blokken open voor veiling, die naar schatting ongeveer 25 miljard olie-equivalente vaten bevatten, wil Guyana de exploratie buiten het Stabroek-blok bevorderen.

More
articles