KPA stelt regering ultimatum

Eist Persoonlijke Standaard Uitrusting

Max Breinburg, voorzitter van de bond bij het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), heeft in gesprek met een lokaal medium gezegd dat de algemene ledenvergaderingen heeft besloten, de regering nog één week de ruimte te geven, de punten met betrekking tot de Persoonlijke Standaard Uitrusting (PSU) te realiseren. Volgens de voorzitter is tot nog toe slechts een deel aangeschaft, maar is ze nog niet compleet. “Het resterend deel moet nog aankocht worden en daarvoor moeten de middelen worden vrijgemaakt “, aldus Breinburg.

De afgelopen week voerde de bond een gesprek met de veiligheidsadviseur van president Chan Santokhi, Humphrey Tjin Liep Sjie. “We hebben een goed gesprek gehad en hij zei dat de president in contact is met de minister van Financiën en Planning om zaken gedaan te krijgen,” aldus Breinburg. Er is beloofd, binnen twee tot drie dagen, het resterende deel van de gelden vrij te maken volgens Breinburg. “De president heeft een spoedige afhandeling verzocht voor de persoonlijke standaarduitrusting, waarvoor een extra bedrag van bijna SRD 2,5 miljoen is gevraagd, bovenop het eerder beschikbaar gestelde bedrag van SRD 3 miljoen na de actie in maart”, aldus de voorzitter.

Er is druk uitgeoefend op de verantwoordelijken, om op korte termijn, alle overige punten te realiseren. Ook is gevraagd om spoedige betaling van vier reçu’s gevraagd volgens de opgave van ODFB. Nu wordt gewacht op de uitvoering en realisatie van deze specifieke punten. Tijdens de alv werd duidelijk aangegeven, dat als dit niet gebeurt, er andere maatregelen zullen worden genomen, stelt Breinburg.

More
articles