GBB minister bevestigt afgifte gevangenisterrein

Dinortha Vorswijk, minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), heeft tegenover een lokaal nieuwsmedium bevestigd dat een stuk grond rondom de strafinrichting Santo Boma is uitgegeven aan derden.

Volgens de bewindsvrouwe gaat het om in de volksmond bekende politieproject. Het terrein zou in 2010 in overeenstemming en met advies van een commissie toentertijd zijn uitgegeven. “Het gaat niet om een project, waarbij mensen konden komen aanvragen.

Voorts zijn haast alle percelen ter plekke uitgegeven.

Er zijn nog net één of twee vrije percelen ertussen”, aldus de GBB minister.

De afgifte van de gronden heeft kwaad bloed gezet bij de leden van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA).

Deze hebben tijdens een recent gehouden algemene ledenvergadering (ALV) geëist dat de gronden onmiddellijk worden ingetrokken en in de boezem komen van de gevangenis. Hetzelfde is het geval bij de Penitentiaire Inrichting Hazard (PIH) in Nickerie.

De voorzitter van de Bond van Cipiers, Max Breinburg, heeft gesteld dat het uitgeven van terreinen rondom een gevangenis, internationaal ook niet geoorloofd is. “Als er een ontvluchting mocht plaatsvinden, zijn de nabije woningen de eerste locaties waar zo een weggelopen persoon naar toe zal gaan. Het is niet zo veilig als de minister aangeeft”, aldus Breinburg.

More
articles