Directeur CPI al bijkans vijf jaren thuis

De eigenlijke directeur van de Centrale Penitentiaire Inrichting (CPI), Aniel Ramadhin, is al bijkans vijf jaren thuis gezet. Dit zei de voorzitter van de bond bij het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), Max Breinburg, in gesprek met een lokaal medium. Volgens de voorzitter is het voor de organisatie onverkwikkelijk dat een directeur al geruime tijd thuis zit met behoud van salaris, terwijl de werkzaamheden zijn overgenomen door de waarnemend directeur, Pertabsing Patjai. Volgens Breinburg ontvangt de laatstgenoemde nog altijd een salaris horende bij de functie van onderdirecteur, terwijl hij al enige tijd de volledige verantwoordelijkheid heeft. “Hij kan niet in de functie van directeur worden benoemd, omdat de inrichting in feite nog een directeur heeft”, aldus Breinburg.

Volgens Breinburg is er reeds een proces gestart om Ramadhin, die terug wenst te komen, te ontheffen uit deze functie. Echter kan dit nog even duren. “Maar dit zijn zaken die de organisatie achter houden”, zegt Breinburg. Ramadhin werd onder het vorige regiem thuis gezet vanwege gewijzigde beleidsinzichten. Hij nam toen over nadat de toenmalige directeur, Otmar Ling, met verplicht verlof werd gestuurd. Dit vond aansluitend op zijn pensioen plaats.

Tijdens een recent gehouden algemene ledenvergadering (ALV) werd de positie van Patjai aan de leden voorgehouden. De leden gaven het bestuur de opdracht, met voortvarendheid te werken aan de afzetting van Ramadhin.

More
articles